Badmode

Juist bij het dragen van een badpak of bikini moet geef je je behoorlijk bloot. Juist dan wil je er goed uitzien. Veel vrouwen en meiden hebben moeite om mooie zwemkleding te vinden. Veel badkleding wordt helaas nog steeds aangeboden in standaard confectiematen als s, m en l. Voor de cupmaat is (te) weinig aandacht. Veel badkleding heeft zelfs een standaard cupmaat van, die ongeveer neer komt op een B/C. Daardoor is het extra moeilijk om leuke badkleding te vinden. Zeker als je een grotere cup-maat hebt is het niet alleen belangrijk dat je bovenstukje of badpak goed zit en dat je er mooi uitziet. Juist bij het zwemmen is ondersteuning van de borsten belangrijk.
Vaak wordt gedacht dat vrouwen met een grotere cup-maat niet anders kunnen dan een 'oude dames'-badpak dragen. Dat is echt niet nodig, er komen steeds meer gespecialiseerde webshops, die juist op dit probleem inspringen. Je kunt daar badpakken en bikini's kopen met een passende cupmaat, zodat je er op het strand of in het zwembad ook gewoon goed uit kunt zien.

Grote-cupmaten.nl heeft badkleding vanaf cup D+ het assortiment bestaat uit bikini's met grote cup, badpakken in grote maten en losse bijpassende broekjes. De badmode is ook verkrijgbaar in grote cupmaten met kleine omvang.
Ook de webshop Muchini.nl (een combinatie van mucho en bikini) heeft exclusieve, fleurige en vooral kwalitatieve badmode voor cupmaten 70D t/m 85G. Bij Muchini.nl is er veel variatie; er zijn twaalf bikinimodellen en één model badpak in drie kleuren. Ook kun je kiezen uit een heleboel kleurtjes en dessins. Ook worden er bijpassende slippers, strandtassen, sieraden en rokjes / jurkjes verkocht.

Niet alleen vrouwen met een grote cup vinden het overigens ook moeilijk passende badkleding te vinden. Wie juist een wat kleinere cup heeft, kan vaak moeilijk een bikini of badpak vinden, dat mooi of goed aansluit. Ondersteuning kan dan misschien net wat minder belangrijk zijn, je wilt er toch mooi uitzien. Juist voor deze vrouwen kan de Braza Swim Shaper een uitkomst zijn. De swim shaper van Braza geeft een cupmaat meer. De siliconen pad is ideaal voor in je BH, bikini of badpak. Voelt heel natuurlijk en draagt comfortabel. Swim shapper bestellen.

De cupmaat voor badkleding wordt overigens op dezelfde manier gemeten als de maat voor een beha. Zie ook onze bh-maat tool. Meet de maat je borsten voor zover mogelijk over je blote huid. Houd daarbij dus eventueel ook rekening met hangborsten.
Bij de aanschaf van je bikini (of badpak) kun je verder nog rekening houden met de volgende zaken: Een beugel geeft steun en daardoor zien je borsten er vaak ook mooier. Voor al voor de vrouwen, met een grote cup geldt, dunne bandjes zijn misschien fraaier, maar...... hoe dunner het bandje, hoe slechter het gewicht verdeeld wordt.... dunne bandjes geven ook minder steun. Dunne bandjes zullen dus eerder pijnlijk in je schouders snijden. Juist op het strand of in het zwembad ben je wat actiever, goede ondersteuning helpt rug- en nekklachten voorkomen.