borstvergroting-online

BH met halve cupmaten komt eraan

[15 maart 2008]

Schoenen zijn al sinds jaar en dag per halve maat verkrijgbaar. En dat maakt vaak net het verschil tussen comfortabel of oncomfortabel. Gek genoeg gaan cupmaten van bh’s maar per hele maat. En dat terwijl niks zo nauw luistert als het goed inpakken van een paar vrouwenborsten.

Playtex, een grote fabrikant van bh’s komt binnenkort daarom met halve cupmaten op de markt. Voordat je dan bij cup B bent, heb je eerst nog A ½. Als het goed is komt dit pasvorm van bh’s ontzettend ten goede.


Half Sizes

Bij deze zogenoemde 'Half Sizes' collectie van Playtex is de breedte en diepte van de cup 1 centimeter breder en dieper. In de traditionele maatvoering is dit 2 centimeter. De cupmaten gaan daarom met een halve maat omhoog. Ter introductie is het naast de cupmaten A tot en met D, mogelijk te kiezen voor: A1/2, B1/2, en C1/2.


De beha’s met halve cupmaten zijn verkrijgbaar in zowel basics als luxueuze uitvoeringen met kant. Uitgevoerd in basiskleuren zwart, bruin en creme.


Verkeerde maat

Uit onderzoek is al eerder gebleken dat maar liefst 80 procent van de vrouwen een verkeerde bhmaat draagt. Dit kan leiden tot striemen, nekklachten en een onflatteuze verschijning. Als je op zoek gaat naar een nieuwe bh, schroom dan niet een goede zaak binnen te stappen, waar ze je maten exact kunnen opnemen. Niet iedere vrouw is in wieg gelegd voor de standaard Hema-bh.


De cupmaat meet je als volgt op. Meet de omtrek van je borsten ter hoogte van je tepel. Zorg ook nu dat het meetlint strak zit maar niet spant. Het cijfer dat je nu afleest is de bovenbreedte. Het verschil tussen boven- en onderbreedte bepaalt je cupmaat.


Lichaamsbouw

Let wel op dat ook je lichaamsbouw en de vorm van je borsten ook van invloed zijn op de pasvorm, dus daarom is het echt niet overdreven om op zoek te gaan naar professioneel advies.

De ideale beha vodloet aan de volgende criteria:

  • De voorkant van de beha rust mooi plat op het borstbeen.
  • De schouderbandjes zitten strak, zonder in de huid te snijden.
  • De cups zijn mooi gevuld, maar je borsten puilen er niet uit.
  • De rug van je beha zit op dezelfde hoogte als de cups.
  • De beha zit stevig, maar knelt nergens.

http://www.playtex.be/

Bron: DAG

 

Nieuwsovericht