borstvergroting-online

Engelsen schrikken van kinderbeha's

[14 april 2008]

De Engelse supermarktketen Tesco is begonnen met de verkoop van voorgevormde / voorgevulde behaatjes voor meisjes vanaf 7 jaar. De behaatjes liggen in de schappen van de supermarkt en kosten ongeveer 4 Euro. De prijs maakt het voor de dames in de dop mogelijk de aankoop zelf van hun zakgeld te betalen.

Verschillende Britse kinderorganisaties hebben hun ongenoegen over het product uitgesproken. Voorgevulde bh's horen niet thuis in de wereld van kleine kinderen. Opnieuw een discussie over lagere schoolkinderen die te sexy gekleed gaan.

Tesco gaat ondertussen gewoon door met de verkoop. Volgens Tesco werd het product ontwikkeld in overleg met ouders. Het procuct past goed bij de doelgroep, want volgens Tesco zijn 7-jarige meisjes al volop bezig met hun (lichamelijke) ontwikkeling. De behaatjes zijn dan ook niet bedoeld om er mooier uit te zien, maar om te bedekken.

Voorals nog lijkt het Belgische 3 suisses de enige Nederlandstalige online winkel te zijn die kinderbeha's verkoopt. In het assortiment vind je bijvoorbeeld kinderbeha's met verwijderbare ''push up'' kussentjes. Overigens alleen verkrijgbaar vanaf onderwijdte 70.

Nederlandse lingeriespeciaalzaken en warenhuizen hebben vaak een aparte tienerondergoedlijn met beha's. Kleine beha's, maat 65a/65aa zijn vaak moeilijk te vinden bij de Nederlandse en Vlaamse online shops. 70 of 75 is vaak de eerst beschikbare onderwijdte. (zie ook: Waar te koop? )

 

Nieuwsovericht