Grote cupmaat

Onderzoek toont aan dat vrouwen een steeds grotere cupmaat krijgen. De afgelopen decennia is de gemiddelde cup-maat toegenomen van een ruime B naar een D. Toch denk nog steeds veel mensen dat dat een grote cupmaat gelijk staat aan een grote kledingmaat.

De cupmaat is het gemeten verschil in onderbustewijdte (de omvang van de borstkas net onder de borsten) en de bustewijdte (de omvang van de borstkas ter hoogte van de tepellijn). Dat betekent dus dat iemand met een smalle taille en relatief grote borsten ook een grote cupmaat heeft. Bijvoorbeeld iemand met een onderwijdte van 65, die dus slank genoemd mag worden, kan best een borstomvang hebben van 84 cm. Deze vrouw heeft dus behamaat 65D. Uiteraard kun je natuurlijk met een grotere kledingmaat ook juist een grote cupmaat hebben. De meeste warenhuizen verkopen echter nog steeds de beha's in de standaard maten globaal vanaf onderwijdte 75 tot 90 en de cups b t/m d. Dat maakt het voor vrouwen met een grotere cup-maat en / of een grotere kledingmaat helaas ook nog steeds moeilijk om mooie en leuke beha's en andere lingerie te kopen.

Dat deze maten niet verkocht worden, globaal vanaf een D-cup of groter, zegt niet dat ze ook niet gemaakt worden. Fabrikanten spelen al jaren in om de toenemende cupmaat en ook voor de grotere cups worden dus leuke en mooie beha's gemaakt. Webshops als grote-cupmaten.nl doen iets aan dit probleem. Deze webshop richt richt specifiek op vrouwen met een cup-maat van D of groter. Grote-cupmaten.nl heeft niet alleen beha's met een grote cup voor vrouwen met een grotere kledingmaat. Ook zijn er veel beha's beschikbaar voor vrouwen met een relatief smalle taille en grote borsten. Beha's worden hier zelfs al verkocht vanaf onderbustewijdte 60.

Problemen met een grote cup gelden natuurlijk niet specifiek voor mooie beha's en lingerie. Ook het vinden van leuke badmode of een goed passende sport-beha is niet altijd makkelijk. Ook hiervoor kun je terecht bij Grote-cupmaten.nl.